Belediye Başkanı Suat Aybar'dan Alucra Vakfına Ziyaret

Alucra Belediye Başkanı Suat Aybar ve belediye meclis üyeleri Hasan Serttaş, Doğan Bingöl  ve MHP İlçe Başkanı Mete Metinyurt Alucra Vakfında köy dernek yöneticileriyle buluştu.

Başkan Aybar göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları dernek başkanlarına anlatarak ilçenin belli başlı sorunlarına değindi.

Başkan Suat Aybar; "Alucra'ya yatırım için hangi kapıyı çalsak karşımıza nüfus problemi çıkmaktadır. Özellikle dernek başkanlarımızdan köylerinde emekli olan insanların nüfuslarının Alucraya aldırmaları ilçemiz adına çok önemli. Doktor istiyoruz nüfusunuz kaç, hastanemize yoğun bakım kurulsun istiyoruz nüfusunuz kaç, yatırım istiyoruz nüfusunuz kaç, doğal gaz talebimiz var nüfusunuz kaç heryerde nüfus. Biz bir sonraki sizlerle yapacağımız toplantı da kimseyi mağdur etmeden, İstanbulda görevli bir nüfus memuru arkadaşımızla sizleri asla sıkıntıya sokmadan bu çalışmamızı yapmak istiyoruz. Sizinde ilçemize destek olmanızı bekliyorum. Kurban Bayramı haftası iki köyümüzde yangın çıktı, öncü 4 çeker itfaiye aracımız maalesef olmadığı için ciddi sorunlar yaşamaktayız. Bunun dışında kış şartlarında greydere ihtiyacımız var, camii önünün hali ortada projelendiriyoruz. Otogarı kapatıp eski hastanenin bulunduğu yeri otogara çevireceğiz. Hastanenin önündeki binayı yıkıp arkadaki binanın üst katları misafirhane olarak değerlendireceğiz. Mal pazarını boşaltıp su fabrikası, şuanki otogarı da süt ve turşu fabrikası yapacağız" dedi.

Toplantı bir sonraki daha geniş kapsamlı toplantı da buluşulması kararıyla sona erdi.