Ana Sayfa Etkinlikler Alucra Vakfı İftarı Büyük İlgi Gördü

Alucra Vakfı İftarı Büyük İlgi Gördü

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfının organize ettiği 2023 yılı geleneksel iftar programı Şişli’deki Barbaros Point Hotelde gerçekleştirildi.

İftara çok sayıda önemli isim katılım sağlarken, bursiyer öğrenciler ile burs veren hayırseverler bir araya getirildi.

1950’li yıllarda kurulan Alucra derneği 1998 yılında Türkiye’nin en önemli vakıflarından biri haline gelerek çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Eyüpsultan Cami imamının Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan geleneksel iftar programında, Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı Süleyman Baba, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, deprem bölgesine yapılan yardımlar ile derneğin projeleri ve eğitim faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı başkanı Süleyman Baba yaptığı konuşmada;

“Bu yıl 600’ü aşkın öğrenciye maddi imkân tanırken, Türkiye’nin en güzide üniversitelerinde eğitim alan bursiyerlerin ülke geleceğine önemli katkılar sağlayacaklarına inancımız tamdır. 6 şubattta ülkemizi büyük bir hüzne boğan Kahramanmaraş merkezli depremde Vakıf ve köy derneklerimizle işbirli yaparak 4 tır dolusu yaşam malzemesini deprem bölgesine sevk ettik. Türkiye Tek Yürek kampamyasında da ciddi bir miktarla nakti yardımı Afad’a ilettik. 25 otobüs ve 1500 gencimizle Alucramızı ziyaret ettik, Üniversitemizi ziyaret ederek panel gerçekleştirdik. Orta öğretim kurumlarının taleplerini hallediyoruz, yüksekokulumuzun da taleplerini sırasıyla çözüme kavuşturmak için gayret ediyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, sağlık afiyet diliyorum” dedi.

Alucra Vakfı Başkanının konuşmalarından sonra bursiyeler adına Mehmet Ali Bekçi bir teşekkür konuşması yaptı. Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız,  Ak Parti MKYK üyesi Büşra Peker, Bolu İzzet Baysal Rektörü Mustafa Alişarlı akabinde de Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli birer konuşma yaptı.

Alucralılar Salona Sığmadı

İftar programının sunuculuğu gençlik kolları başkanı Mustafa Ortatepe yaparken iftar programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ak Parti MKYK üyesi Büşra Peker, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, İstanbul İstinaf Mahkemesi Başkanı Arif Tırıl, Türk Dünyası Birliği Genel Sekreteri Arif Solak, Giresun Vakfı ve Federasyonu başkanları ile çok sayıda bürokrat, yerel sanatçı, köy, mahalle dernek başkanları, iş adamları, STK temsilcileri, burs alan öğrenciler ve davetliler katıldı.